Onnistuneet Rantajatsit, onnelliset talkoolaiset

Wimme joikasi jatseille melkein koko metsän.

Päätin kirjoittaa Rantajatseista vaikkei pölykään lie vielä laskeutunut Fantissa tämän päivän siivoilujen jälkeen. Eipä se tämän objektiivisemmaksi myöhemminkään muuttuisi.

Lyhyesti kerrottuna säät suosivat, ihmiset tulivat paikalle, musiikki oli mahtavaa ja meininki niin kuin pitääkin. Omat musiikkikokemukseni olivat tietysti hyvin erilaiset kuin katsomon puolelta konsertteja seuranneiden, mutta kaikki tuntui juuri niin hyvältä kuin oli tarkoituskin. Festarin kokeminen sitä ajatellen, miten kaiken on tarkoitus olla, ei ole taiteellisesti antoisin vaihtoehto, mutta talkooporukassa koetaankin jotain muuta: yhteisyyttä, onnistumisen iloa, tekemisen tuntua.

Omia fiiliksiäni painoivat välillä jatsien ulkopuoliset mietteet, ja esimerkiksi lauantaiaamuna tuntui todella stressaavalta nousta laskemaan kassoja ja miettimään, mitä kaikkea on unohtanut hoitaa. Ahkeran talkooväen rinnalla on myös helppoa huomata kaikki omat tehtävänsä, jotka olisi voinut tehdä paremmin. Festarin parhaat hetket olivatkin eiliset purkubileet, kun stressin sai todeta kadonneeksi ja tapahtuman onnistuneeksi. Raahe ja raahelaisetkin tuntuivat taas erityisiltä asioilta.

Eräs artisti totesi keikkaliksaa kuitatessaan, että esiintyjille tarjoiltu lohikeitto oli todella hyvää. ”Täällä on aina”, vahvisti kokeneempi Rantajatsit-muusikko. Voisikohan tätä käyttää jotenkin tulevien vuosien mainonnassa?

Ville taltioi jatsit kuviksi, ja raporttia pukkasi Facebookiin tiuhaan. Omaan rooliini kuului kerätä propsit muiden tekemästä duunista. Raahen Seudu lisäksi Kalevakin haastatteli jo ennen festaria.

Kuten asiaan kai kuuluu, päättyi kaikki kaksijakoiseen fiilikseen: ei koskaan enää ja ensi vuonna uudestaan.

.NMP.

1 thought on “Onnistuneet Rantajatsit, onnelliset talkoolaiset

  1. juurikin noin…just pääsin kotiin ja ajattelin että onneksi vasta vuoden päästä uudestaan. Mutta oli kyllä ihan ihanaa taas kerran. kiitos Niko vastuun kantamisesta…tällaisena ulkopaikkakuntalaisena sai vaan autella ilman kokonaisvastuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s