Ei kelpaa Pekka pressaksi

Klikkaa tästä Vasemmistonuorten ulkopoliittisiin ehdokashaastatteluihin

Agitointi ei tunnu luontevalta, kun ei ole itse mihinkään toimeen tyrkyllä, joten presidentinvaalista blogaaminen jäänee tähän pyrskäykseen. Paavo Junioria aion äänestämällä äänestää. Mutta eräästä toisesta on kertynyt varsinainen sanottava.

Pekka Haavistolla on kovasti nostetta. Oletettavasti iso osa nosteesta on sitä, että satunnaiset bloggaajat ja muut mediat mainitsevat hänellä sitä olevan. Tuntuu hyvin luonnolliselta, jos tiedotusvälineet petaavat Sauli Niinistön ja Haaviston toista kierrosta. Jättäisihän se ikävät sedät varmuudella valitsematta.

En äänestä Haavistoa, vaikka mielestäni ansiokas nettikirjoittelija – joskus jotain hyviä biisejäkin tehnyt – Anssi Kela niin haluaisi (tosin tuo linkin teksti on osoitettu Haaviston kannattajille, joten ei sillä kai uusi tukijoita haalita). Minua ei vakuuta edes tukijalista, josta monen nimen olisin toivonut päätyvän Arhinmäen taakse. Eivätkä kantaani horjuta toverit, jotka valitsevat vihreän punavihreän sijaan.

Syyt vierastaa ulkopoliittisesti ansioitunutta arvoliberaalia ja mukavalta jampalta vaikuttavaa vihreää ehdokasta kiteytyvät hyvin Vihreän langan haastattelussa, josta poimin pätkän:

Jos vasemmistolaisuutta on se, että ihmisellä on työpanoksesta riippumatta oikeus toimeentuloon, olen vasemmistolainen. Jos taas oikeistolaista on se, että yrittäjälläkin pitää olla sosiaaliturva, olenko sitten oikeistolainen?
– Pekka Haavisto

Niin että vastakkainasettelun aika on ohi ja työväen presidentiksi olet matkalla? En pysty suhtautumaan presidentillisen vakavasti henkilöön, joka vakavissaan typistää vanhentuneena pitämänsä vasemmisto-oikeisto-jaottelun tuollaiseen esimerkkiin. Työn ja pääoman välisen ristiriidan mitätöinti on kusetusta, joka koko vihreässä liikkeessä minua vaivaa.

Haavisto on hankala valita edes pienimmän pahan periaatteella. Tuohon periaatteeseen vihreä politiikka tuntuu perustuvan muutenkin eikä diplomaatiksi profiloituva Haavisto sovi yhteen ”mustavalkoisen” antikapitalistisen ja rauhanliikeen kanssa. Vieraalta tuntuu iloita esimerkiksi ihmisen murhaamisesta (vaikka onhan tuollaisella perseilyllä luvattoman helppo ihmistä lyödä).

On toki hyvä, että todellisia presidenttihaluja on muillakin kuin Niinistöllä ja toiseksi vanhimmalla Paavolla. Kun tarjolla on myös omia arvojani edustava ehdokas, tyhjän äänestäminen on epätodennäköistä vaikka nämä saisivatkin olla viimeiset presidentinvaalit. Hiipuvaankaan virkaan en pysty ketä tahansa pekkahaavistoa tukemaan.

.NMP.

1 thoughts on “Ei kelpaa Pekka pressaksi

  1. Päivitysilmoitus: Haaveisto « Kaasuputki

Jätä kommentti